(+90) 312 417 64 60 -61 (+90) 532 589 13 39
Manikür ve Pedikür
Çalışan eller bakım ister; bulaşıkların yıkanması, ev temizliği, çiçeklerin bakımı derken ellerinizi çok fazla yıpratıyorsunuz. Bu hor kullanmaya karşılık da ellerinize verdiğiniz zararı gidermek için bakım uygulamak pek aklınıza gelmiyor. Hele mesleğinizin gereği kimyasal maddelerle çalışıyorsanız, ellerinizin sağlığı öncelik kazanır. Bir süre sonra ellerinizin derisinde çatlamalar, buruşmalar başlar. Ellerimiz vücudumuzun en çok kullandığımız kısmıdır. Her türlü dış etkenle öncelikle onlar karşılaşırlar. Bu yüzden de ilerleyen yıllarda sorunlar ortaya çıkar ve daha çabuk yaşlanırlar. Ellerimizin ihtiyacı olan bakım uygun bir temizleyici ile başlar. Uygulanan peelingi masaj takip eder. Ellerimizin durumuna uygun bir maske ile dinlendirilir. Besleyici kremlerle el bakımınız bitirilir. El sırtında yaşlılığa bağlı oluşan lekelerin ve kırışıklıkların tedavisinde derin peling uygulaması da yapılmaktadır. Eğer tırnaklarınızda renk ve şekil açısından bir problem varsa, tırnaklarınız çok çabuk kırılıyor ya da ikiye ayrılıyorsa, tırnaklarınızı istediğiniz gibi uzatamıyor ya da sürekli olarak tırnaklarınızı yemekten şikayet ediyorsanız düzenli olarak manikür ve pedikür yaptırmalısınız
Oje Hakkında
Parmaklara ve tırnaklara kına sürmek, milattan önce 3000 yıllarında Mısır'da çok yaygındı. Buna rağmen kadınların tırnaklarını boyama adetinin asıl kökeni Çin'dir. Çin'de kadınların tırnak renkleri, ait olunan sosyal sınıfın bir göstergesiydi. Milattan Önce 600 yıllarında Çin hanedanının tırnak renkleri altuni ve gümüşi renklerdi. Daha sonraları kırmızı ve siyah renkler asaletin sembolü olarak yüzyıllar boyu kullanıldı.
Mısırlılarda da, koyu kırmızı başta olmak üzere, kırmızının tonları asaletin derecesini belli ediyordu. Toplumun alt kademelerinde yaşayan kadınların tırnaklarını sadece soluk renklere boyamalarına izin veriliyor, kimse kraliçenin ve kralın tırnak boyalarının rengini kullanamıyordu. Eski Mısır'da krallar da tırnaklarını boyuyorlardı.
Erkeklerin de tırnaklarını boyamaları Mısırlılar, Babilliler ve sonraları Romalı üst rütbeli savaşçılar arasında yaygındı. Romalı komutanlar savaşa gitmeden önce saçlarını yağlarla parlatmak, kıvırcık hale getirmek ve tırnaklarını dudakları ile aynı renge boyamak için saatler harcıyorlardı.
Tarihte el ve ayak tırnaklarına gösterilen bu itina kapsamında manikür de vardı. Ur şehrinde yapılan kazılarda, Babilliler'e ait mezarlarda, saf altından manikür setleri bulunmuş olup mezarlardaki ölülerin tırnakları düzgün kesilmiş ve törpülenmişti.
Kadınların boyanmış tırnakları, binlerce yıl önce de bugün olduğu gibi bakımlı olmanın, kültürün ve asaletin sembolüydüler. Ancak aynı zamanda da çalışanlar ile tüm günlerini tırnaklarına bakarak geçiren aristokratları ayıran bir göstergeydiler.
Manikür Pedikür Gerekli mi?
Manikür kısaca el ve tırnak bakımı, pedikür ayak ve tırnak bakımı anlamına geliyor. Her ne kadar estetik kaygıyla yapılıyor gibi görünse de gerçekte sağlık adına yapılması gerekli bir uygulama. Yapılmadığında tırnaklar beslenemiyor, kırılgan ve sağlıksız gelişiyor. Çirkin görünüşü de cabası. Bakımların ihmalinden kaynaklanan topuk sertleşmesi, nasır ve batıkların mutlaka profesyonel manikürist tarafından tedavi amaçlı müdahalesi gerekmekte.
Ülkemizde manikür ve pedikür işlemleri çoklukla yaz aylarında yaptırılıyor.
Bahar ve kış aylarında ise ayaklarımız sıkı botların, sivri burunlu çizmelerin, içinde fazlaca ihmale uğruyor. Ayak sağlığı adına yapılması gereken kış aylarında da pedikür işlemini düzenli olarak yaptırmak.
Sağlık için itme ya da kesme tekniğiyle fark etmez mutlaka manikür pedikür yapılması gerekiyor.
Tırnaklarımızın şeklinden, kırılganlığından yana sorunlarımız varsa tırnak ürünlerinin çokça işe yaramayacağını kabullenip, profesyonel salonlarda, diplomalı teknisyenlere protez tırnak yaptırtabiliriz.